Zamknij

Wiza do Wietnamu

 

e-wiza do Wietnamu: podstawowe informacje

Elektroniczna wiza jest dokumentem umożliwiającym wjazd na teren Wietnamu. Każdy, kto posiada ważny paszport z uprawnionego kraju (Polska), może ubiegać się o e-wizę do Wietnamu.

  • Typy wizy elektronicznej

    Istnieje tylko jeden typ wizy elektronicznej do Wietnamu, który możesz użyć w celach turystycznych jak i biznesowych, na przykład: wakacje, odwiedzanie znajomych lub krewnych, udział w konferencji, negocjowanie umów handlowych itp.

  • Wniosek o e-wizę do Wietnamu

    Aby wypełnić wniosek, skorzystaj z panelu po lewej stronie. Wybierz rodzaj podróży: turystyczna lub biznesowa - oraz podaj swoje obywatelstwo (potwierdzone w Twoim paszporcie). Kliknij "Aplikuj online" i wypełnij formularz.

  • Ważność wizy elektronicznej

    Wiza elektroniczna do Wietnamu jest wizą jednokrotnego wjazdu. Pozwala na pobyt do 30 dni. Evisa jest ważna na wjazd przez 1 miesiąc (ważność Evisa rozpoczyna się dzień przed wybranym przez Ciebie dniem przyjazdu – oznacza to, że możesz wjechać do Wietnamu w ostatnim dniu ważności i nadal pozostać w Wietnamie do 30 dni).

  • Informacje Tranzytowe

    Jeśli masz paszport wydany przez kwalifikujący się kraj, będziesz potrzebować elektronicznej wizy do podróży tranzytowych przez Wietnam.

  • Wymogi przy wjeździe

    Aby aplikować o e-wizę potrzebujesz ważnego paszportu wydanego przez kraj, który jest upoważniony do aplikacji o e-wizę oraz zdjęcia. Przed podróżą musisz wydrukować e-wizę  i mieć ją przy sobie w trakcie podróży. Kopia może być czarno-biała.
     

  • Wjazd przez

    Elektroniczne wizy akceptowane są tylko w poniższych portach:
    Lotniska:

    Cat Bi Int Airport (Hai Phong)
    Cam Ranh Int Airport (Khanh Hoa)
    Can Tho International Airport
    Da Nang International Airport
    Noi Bai Int Airport (Ha Noi)
    Phu Bai Int Airport
    Phu Quoc International Airport
    Tan Son Nhat Int Airport (Ho Chi Minh City)

    Przejścia graniczne:

    Bo Y
    Cha Lo
    Cau Treo
    Huu Nghi
    Ha Tien
    Lao Bao
    Lao Cai
    Moc Bai
    Mong Cai
    Nam Can
    Song Tien
    Tinh Bien
    Xa Mat

    Porty morskie:

    Cửa khẩu Cảng Đà Nẵng Da Nang
    Hon Gai
    Hai Phong
    Nha Trang
    Quy Nhon
    Ho Chi Minh City
    Vung Tau
  • Informacje dla osób nieposiadających polskiej narodowości

    Obywatele krajów wymienionych poniżej, muszą złożyć wniosek o elektroniczną wizę, jeśli chcą podróżować do Wietnamu (w wymienionych krajach nie wyrabia się wiz w placówkach ambasad czy konsulatu):

    Andora
    Argentyna
    Armenia
    Australia
    Austria
    Azerbejdżan
    Belgia
    Białoruś
    Bośnia i Hercegowina
    Brazylia
    Brunei
    Bułgaria
    Chile
    Chiny*
    Chorwacja
    Cypr
    Czarnogóra
    Czechy
    Dania
    Estonia
    Fidżi
    Filipiny
    Finlandia
    Francja
    Grecja
    Gruzja
    Hiszpania
    Holandia
    Hong Kong (SAR)
    Indie
    Irlandia
    Islandia
    Japonia
    Kanada
    Katar
    Kazachstan
    Kolumbia
    Korea Południowa
    Kuba
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
    Łotwa
    Macedonia Północna
    Makau (SAR)
    Malta
    Meksyk
    Mikronezja
    Mjanma (Birma)
    Mołdawia
    Monako
    Mongolia
    Nauru
    Niemcy
    Norwegia
    Nowa Zelandia
    Palau
    Polska
    Portugalia
    Rosja
    Rumunia
    Rwanda
    Samoa
    San Marino
    Serbia
    Słowacja
    Słowenia
    Stany Zjednoczone Ameryki
    Szwajcaria
    Szwecja
    Timor Wschodni
    Urugwaj
    Vanuatu
    Wenezuela
    Węgry
    Wielka Brytania
    Włochy
    Wyspy Marshalla
    Wyspy Salomona
    Wyspy Św. Tomasza i Książęca
    Zjednoczone Emiraty Arabskie

    * nie dotyczy posiadaczy e-paszportu

    Jeśli twoje obywatelstwo nie jest wymienione, musisz złożyć wniosek o regularną wizę w ambasadzie, aby odwiedzić Wietnam.

    Obywatele poniższych krajów nie muszą aplikować o e-wizę:
    Wizyta do 90 dni – Chile
    Wizyta do 30 dni – Kambodża, Indonezja, Kirgistan, Laos, Malezja, Singapur, Tajlandia
    Wizyta do 21 dni – Filipiny (powyżej 21 – należy aplikować o e-wizę)
    Wizyta do 14 dni – Brunei, Mjanma (powyżej 14 - należy aplikować o e-wizę)
    Wizyta do 15 dni – z ograniczeniem: tylko w przypadku przerwy co najmniej 30 dni między dwiema wizytami bezwizowymi. Podróżny mieć wydruk biletu na dalszą podróż. W przeciwnym razie e-wiza jest wymagana) - Białoruś, Dania, Finlandia, Francja, Hiszpania, Korea Południowa, Japonia, Niemcy, Norwegia, Rosja, Szwecja, Wielka Brytania, Włochy

 

Wymagane dokumenty

 

Zalety Evisa Express

  •  
    Trzy proste kroki, aby otrzymać e-wizę do Wietnamu. A jeśli będziesz miał jakieś problemy, zawsze możesz zadzwonić na naszą Infolinię.
  •  
    Wykwalifikowany zespół ekspertów Wykwalifikowany zespół pracuje nad sukcesem rozpatrzenia wniosków.
  •  
    Gwarancja usługi Jeśli z jakiegoś powodu wniosek nie może zostać przetworzony, zwrot kosztów za anulowanie zostanie zapewniony przez Warunki Usługi.

Evisa Express to niezależna agencja, która nie jest związana z rządem. Nasza agencja oferuje szybką i profesjonalną pomoc w uzyskaniu wymaganej wizy. Zobacz naszą Politykę Prywatności oraz Warunki Korzystania z Usługi.

 

Trzy proste kroki, aby uzyskać e-wizę

  •  
    Złóż wniosek online Wypełnij podstawowe informacje: cel podróży i obywatelstwo.
  •  
    Wypełnij wymagane informacje i dokonaj płatności online Akceptujemy VISA, Mastercard i wiele innych lokalnych dostawców bezpiecznych płatności.
  •  
    Sprawdź swój adres e-mail Jeśli Twoja płatność zostanie potwierdzona, Twoja wiza zostanie wysłana na Twój e-mail.
Wsparcie
Infolinia
5 dni w tygodniu od 8:00 do 16:00. Proszę przygotować swój numer paszportu.
lub wyślij zapytanie: