eTA do Sri Lanki

 

eTA do Sri Lanki online: podstawowe informacje

Sri Lanka eTA (z ang. elektroniczna Autoryzacja Podróży) jest dokumentem elektronicznym, połączonym z numerem naszego paszportu, który umożliwia wjazd na teren Sri Lanki. Każdy, kto posiada ważny paszport z uprawnionego kraju (Polska), może ubiegać się o Elektroniczną Wizę do Sri Lanki.

  • Typy eTA

    Rozróżniamy trzy typy eTA dla Sri Lanki:
    Turystyczna – dla celów turystycznych, jak na przykład: wakacje, odwiedzanie znajomych lub krewnych itp.
    Biznesowa – w celach biznesowych, na przykład: udział w konferencji, negocjowanie umów handlowych itp.
    Tranzytowa – w celach tranzytowych przez Srilanke do innego miejsca docelowego.

  • Wniosek o eTA do Sri Lanki

    Aby wypełnić wniosek, skorzystaj z panelu po lewej stronie. Wybierz rodzaj podróży: turystyczn, /biznesowa, tranzytowa - oraz podaj swoje obywatelstwo (potwierdzone w Twoim paszporcie). Kliknij "Aplikuj online" i wypełnij formularz.

  • Ważność wizy elektronicznej

    eTA turystyczna jest wizą dwukrotnego wjazdu. Pozwala na pobyt do 30 dni. eTA jest ważna na wjazd przez 6 miesięcy. Oznacza to, że musisz użyć eTA w ciągu 180 dni od daty jej wydania.
    eTA biznesowa jest wizą wielokrotnego wjazdu. Pozwala na pobyt do 30 dni. eTA jest ważna na wjazd przez 6 miesięcy. Oznacza to, że musisz użyć eTA w ciągu 180 dni od daty jej wydania.

  • Informacje Tranzytowe

    Jeśli masz paszport wydany przez kwalifikujący się kraj, będziesz potrzebować elektronicznej wizy do podróży tranzytowych przez Sri Lankę.
    eTA tranzytowa jest wizą jednokrotnego wjazdu, pozwala na pobyt do 2 dni. ETA jest ważna na wjazd przez 6 miesięcy. Oznacza to, że musisz użyć eTA w ciągu 180 dni od daty jej wydania.

  • Wymogi przy wjeździe

    Jedyne co potrzebujesz aby aplikować o eTA to ważny paszport wydany przez kraj, który jest upoważniony do aplikacji o eTA. Zatwierdzona eTA będzie automatycznie przypisana do Twojego numeru paszportu, więc nie musisz się martwić o wydrukowanie dokumentu do pokazania w dniu przyjazdu.

  • Informacje dla osób nieposiadających polskiego obywatelstwa

    Obywatele krajów wymienionych poniżej, muszą złożyć wniosek o eTA, jeśli chcą podróżować do Sri Lanki  (w wymienionych krajach nie wyrabia się wiz w placówkach ambasad czy konsulatu):

    Afryka Południowa
    Albania
    Algieria
    Andora
    Angola
    Anguilla
    Antigua i Barbuda
    Antyle Holenderskie
    Arabia Saudyjska
    Argentyna
    Armenia
    Aruba
    Australia
    Austria
    Azerbejdżan
    Bahamy
    Bahrajn
    Bangladesz
    Barbados
    Belgia
    Belize
    Benin
    Bermudy
    Bhutan
    Białoruś
    Boliwia
    Bośnia i Hercegowina
    Botswana
    Brazylia
    Brunei Darussalam
    Bułgaria
    Burkina Faso
    Burundi
    Chile
    Chiny
    Chorwacja
    Cypr
    Czad
    Czarnogóra
    Dania
    Dominika
    Dżibuti
    Ekwador
    Erytrea
    Estonia
    Etiopia
    Fidżi
    Filipiny
    Finlandia
    Francja
    Gambia
    Gibraltar
    Grecja
    Grenada
    Grenlandia
    Gruzja
    Guam
    Gujana
    Gwadelupa
    Gwatemala
    Gwinea Równikowa
    Haiti
    Hiszpania
    Holandia
    Honduras
    Hongkong
    Indie
    Indonezja
    Irak
    Iran
    Irlandia
    Islandia
    Izrael
    Jamajka
    Jan Mayen
    Japonia
    Jemen
    Jordania
    Kajmany
    Kambodża
    Kamerun
    Kanada
    Katar
    Kazachstan
    Kirgistan
    Kiribati
    Kolumbia
    Komory
    Korea Południowa
    Kostaryka
    Kuba
    Kuwejt
    Laos
    Lesotho
    Liban
    Libia
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
    Łotwa
    Makau
    Macedonia
    Madagaskar
    Majotta
    Malawi
    Malezja
    Malta
    Maroko
    Martynika
    Mauretania
    Mauritius
    Meksyk
    Mikronezja
    Mołdawia
    Monako
    Mongolia
    Montserrat
    Mozambik
    Namibia
    Nauru
    Nepal
    Niemcy
    Niger
    Nikaragua
    Niue
    Norwegia
    Nowa Kaledonia
    Nowa Zelandia
    Oman
    Pakistan
    Palau
    Palestyna
    Panama
    Papua Nowa Gwinea
    Paragwaj
    Peru
    Polska
    Portoryko
    Portugalia
    Republika Czeska
    Republika Dominikany
    Republika Środkowoafrykańska
    Reunion
    Rosja
    Rumunia
    Rwanda
    Sahara Zachodnia
    Saint Kitts i Nevis
    Saint Vincent i Grenadyny
    Salwador
    Samoa
    Samoa Amerykańskie
    San Marino
    Senegal
    Serbia
    Słowacja
    Słowenia
    Somalia
    Stany Zjednoczone (U.S.A.)
    Suazi
    Surinam
    Svalbard
    Szwajcaria
    Szwecja
    Wyspa Świętej Heleny
    Saint Lucia
    Tadżykistan
    Tajlandia
    Tajwan
    Tanzania
    Timor Wschodni
    Togo
    Tokelau
    Tonga
    Trynidad i Tobago
    Tunezja
    Turcja
    Turkmenia
    Tuvalu
    Ukraina
    Urugwaj
    Uzbekistan
    Vanuatu
    Wallis i Futuna
    Watykan (Stolica Apostolska)
    Wenezuela
    Węgry
    Wielka Brytania
    Wietnam
    Włochy
    Wyspa Jersey
    Wyspa Man
    Wyspa Navassa
    Wyspa Tromelin
    Wyspa Wake
    Wyspy Dziewicze
    Wyspy Dziewicze (Brytyjskie)
    Wyspy Glorioso
    Wyspy Marshalla
    Wyspy Owcze
    Wyspy Paracelskie
    Wyspy Pitcairn
    Wyspy Salomona
    Wyspy Świętego Tomasza i Książęca
    Wyspy Turks i Caicos
    Wyspy Zielonego Przylądka
    Zambia
    Zimbabwe
    Zjednoczone Emiraty Arabskie



     
     

    Jeśli twoje obywatelstwo nie jest wymienione, musisz złożyć wniosek o regularną wizę w ambasadzie, aby odwiedzić Sri Lankę.

    Obywatele poniższych krajów nie muszą aplikować o eTA:
    Seszele
    Singapur
    Malediwy
     

 

Wymagane dokumenty

Potrzebujesz ważnego paszportu, aby móc podróżować do Sri Lanki. Nie potrzebujemy od Ciebie kopii paszportu.

 

Zalety Evisa Express

  •  
    Łatwy proces aplikacji Trzy proste kroki, aby otrzymać eTA do Srilanki. A jeśli będziesz miał jakieś problemy, zawsze możesz zadzwonić na naszą Infolinię.
  •  
    Wykwalifikowany zespół ekspertów Wykwalifikowany zespół pracuje nad sukcesem rozpatrzenia wniosków.
  •  
    Gwarancja usługi Jeśli z jakiegoś powodu wniosek nie może zostać przetworzony, zwrot kosztów za anulowanie zostanie zapewniony przez Warunki Usługi.

Evisa Express to niezależna agencja, która nie jest związana z rządem. Nasza agencja oferuje szybką i profesjonalną pomoc w uzyskaniu wymaganej wizy. Zobacz naszą Politykę Prywatności oraz Warunki Korzystania z Usługi.

 

Trzy proste kroki, aby uzyskać e-wizę

  •  
    Złóż wniosek online Wypełnij podstawowe informacje: cel podróży i obywatelstwo.
  •  
    Wypełnij wymagane informacje i dokonaj płatności online Akceptujemy VISA, Mastercard i wiele innych lokalnych dostawców bezpiecznych płatności.
  •  
    Sprawdź swój adres e-mail Jeśli Twoja płatność zostanie potwierdzona, Twoja wiza zostanie wysłana na Twój e-mail.
     
Wsparcie
Infolinia
5 dni w tygodniu od 8:00 do 16:00. Proszę przygotować swój numer paszportu.
lub wyślij zapytanie: