Zamknij

Wiza do Indii

 

Wiza (e-wiza) do Indii: podstawowe informacje

Elektroniczna wiza jest dokumentem umożliwiającym wjazd na teren Indii. Każdy, kto posiada ważny paszport z uprawnionego kraju (Polska), może ubiegać się o e-wizę do Indii.

  • Typy wizy elektronicznej

    Rozróżniamy trzy typy wizy elektronicznej do Indii:

    e-wiza turystyczna – wiza wielokrotnego wjazdu z pobytem do 90 dni. Wydawana w celach turystycznych jak na przykład: wakacje, odwiedziny znajomych lub krewnych, joga, ayurveda itp.

    e-wiza biznesowa – wiza wielokrotnego wjazdu z pobytem do 180 dni. Wydawana w celach biznesowych jak na przykład: udział w konferencji, negocjowanie umów handlowych itp.

    e-wiza medyczna – wiza trzykrotnego wjazdu z pobytem do 60 dni. Wydawana w celach medycznych jak na przykład: krótkoterminowe leczenie itp.

  • Wniosek o e-wizę do Indii

    Aby wypełnić wniosek, skorzystaj z panelu po lewej stronie.
    Wybierz rodzaj podróży: turystyczna, biznesowa lub medyczna - oraz podaj swoje obywatelstwo (potwierdzone w Twoim paszporcie). Kliknij "Aplikuj online" i wypełnij formularz.

  • Ważność wizy elektronicznej

    Rozróżniamy trzy typy wizy elektronicznej do Indii:

    e-wiza turystyczna – wiza wielokrotnego wjazdu z pobytem do 90 dni jest ważna przez 1 rok. Oznacza to, że musisz użyć e-wizy w ciągu 365 dni od daty jej wydania.

    e-wiza biznesowa – wiza wielokrotnego wjazdu z pobytem do 180 dni jest ważna przez 1 rok. Oznacza to, że musisz użyć e-wizy w ciągu 365 dni od daty jej wydania.

    e-wiza medyczna – wiza trzykrotnego wjazdu z pobytem do 60 dni jest ważna przez 2 miesiące. Oznacza to, że musisz użyć e-wizy w ciągu 60 dni od daty jej wydania.

  • E-wiza informacje Tranzytowe

    Nie potrzebujesz e-wizy gdy:
    – czas, jaki spędzisz na lotnisku w Indiach (tranzyt), jest krótszy niż 24 godziny
    – posiadasz bilet lotniczy do trzeciego kraju
    – przebywasz w obszarze tranzytowym (brak imigracji tranzytowej oraz ponownego checkingu (sprawdzania bagażu)

    W innym wypadku wymagane jest wyrobienie e-wizy turystycznej.

    Obywatele nieposiadający polskiego obywatelstwa powinni sprawdzić, czy ich kraj znajduje się na liście krajów zakwalifikowanych do uzyskania e-wizy. Sprawdź: "Informacje dla osób nieposiadających polskiego obywatelstwa".

  • Wymogi przy wjeździe

    Aby aplikować o e-wizę potrzebujesz ważnego paszportu wydanego przez kraj, który jest upoważniony do aplikacji o e-wizę oraz zdjęcie. Przed podróżą musisz wydrukować e-wizę i mieć ja przy sobie w trakcie podróży. Kopia może być czarno-biała. Polecane jest posiadanie przy sobie: biletu powrotnego oraz odpowiedniej ilości gotówki na pobyt w Indiach.

  • Informacje dla osób nieposiadających polskiego obywatelstwa

    Obywatele krajów wymienionych poniżej, muszą złożyć wniosek o elektroniczną wizę, jeśli chcą podróżować do Indii (w wymienionych krajach nie wyrabia się wiz w placówkach ambasad czy konsulatu):

    Afryka Południowa
    Albania
    Andora
    Angola
    Antigua i Barbuda
    Argentyna
    Armenia
    Australia
    Austria
    Azerbejdżan
    Bahamy
    Barbados
    Belgia
    Belize
    Boliwia
    Bośnia i Hercegowina
    Botswana
    Brazylia
    Brunei Darussalam
    Bułgaria
    Burundi
    Chile
    Chiny
    Chorwacja
    Cypr
    Czarnogóra
    Dania
    Dominika
    Dżibuti
    Ekwador
    Erytrea
    Estonia
    Fidżi
    Filipiny
    Finlandia
    Francja
    Gabon
    Gambia
    Ghana
    Grecja
    Grenada
    Gruzja
    Gujana
    Gwatemala
    Gwinea
    Haiti
    Hiszpania
    Holandia
    Honduras
    Hongkong
    Indonezja
    Iran
    Irlandia
    Islandia
    Izrael
    Jamajka
    Japonia
    Jordania
    Kambodża
    Kamerun
    Kanada
    Katar
    Kazachstan
    Kenia
    Kirgistan
    Kiribati
    Kolumbia
    Komory
    Korea Południowa
    Kostaryka
    Kuba
    Laos
    Lesotho
    Liberia
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
    Łotwa
    Makau
    Macedonia
    Madagaskar
    Malawi
    Malezja
    Mali
    Malta
    Mauritius
    Meksyk
    Mikronezja
    Mjanma
    Mołdawia
    Monako
    Mongolia
    Mozambik
    Namibia
    Nauru
    Niemcy
    Niger
    Nikaragua
    Niue
    Norwegia
    Nowa Zelandia
    Oman
    Palau
    Palestyna
    Panama
    Papua Nowa Gwinea
    Paragwaj
    Peru
    Polska
    Portugalia
    Republika Czeska
    Republika Dominikany
    Rosja
    Rumunia
    Rwanda
    Saint Kitts i Nevis
    Saint Lucia
    Saint Vincent i Grenadyny
    Salwador
    Samoa
    San Marino
    Senegal
    Serbia
    Seszele
    Sierra Leone
    Singapur
    Słowacja
    Słowenia
    Sri Lanka
    Stany Zjednoczone (U.S.A.)
    Suazi
    Surinam
    Szwajcaria
    Szwecja
    Tadżykistan
    Tajlandia
    Tajwan
    Tanzania
    Timor Wschodni
    Tonga
    Trynidad i Tobago
    Tuvalu
    Uganda
    Ukraina
    Urugwaj
    Uzbekistan
    Vanuatu
    Watykan
    Wenezuela
    Węgry
    Wielka Brytania
    Wietnam
    Włochy
    Wybrzeże Kości Słoniowej
    Wyspy Cooka
    Wyspy Marshalla
    Wyspy Salomona
    Wyspy Zielonego Przylądka
    Zambia
    Zimbabwe
    Zjednoczone Emiraty Arabskie
     

    Jeśli twoje obywatelstwo nie jest wymienione, musisz złożyć wniosek o regularną wizę w ambasadzie, aby odwiedzić Indie.

    Elektroniczne wizy akceptowane są tylko w poniższych portach:

    Lotniska:

    Ahmedabad
    Amritsar
    Bagdogra
    Bengaluru
    Bhubaneshwar
    Calicut
    Chandigarh
    Chennai
    Cochin
    Coimbatore
    Delhi
    Gaya
    Goa
    Guwahati
    Hyderabad
    Jaipur
    Kolkata
    Lucknow
    Madurai
    Mangalore
    Mumbai
    Nagpur
    Portblair
    Pune
    Tiruchirapalli
    Trivandrum
    Varanasi
    Vishakhapatnam

     
     

    Porty morskie:

    Chennai
    Cochin
    Goa
    Mangalore
    Mumbai
 

Wymagane dokumenty

  • e-wiza turystyczna

    Obywatele krajów wymienionych na podstawowej liście, muszą dołączyć do aplikacji następujące kopie dokumentów (dotyczy obywateli Polski):

    – Paszport – strona z danymi osobowymi oraz zdjęciem
    – Zdjęcie aplikującego – typ: paszportowe

  • e-wiza biznesowa

    Obywatele krajów wymienionych na dodatkowej liście, muszą dołączyć do aplikacji następujące kopie dokumentów (dotyczy obywateli Polski):

    – Paszport – strona z danymi osobowymi oraz zdjęciem
    – Zdjęcie aplikującego – typ: paszportowe
    – List zapraszający wydany przez firmę z Indii lub wizytówka firmy aplikanta

  • e-wiza medyczna

    Obywatele krajów wymienionych na dodatkowej liście, muszą dołączyć do aplikacji następujące kopie dokumentów (dotyczy obywateli Polski):

    – Paszport – strona z danymi osobowymi oraz zdjęciem
    – Zdjęcie aplikującego – typ: paszportowe
    – List wysłany przez szpital w Indiach

 

Zalety Evisa Express

  •  
    Trzy proste kroki, aby otrzymać e-wizę do Indii. A jeśli będziesz miał jakieś problemy, zawsze możesz zadzwonić na naszą Infolinię.
  •  
    Wykwalifikowany zespół ekspertów Wykwalifikowany zespół pracuje nad sukcesem rozpatrzenia wniosków.
  •  
    Gwarancja usługi Jeśli z jakiegoś powodu wniosek nie może zostać przetworzony, zwrot kosztów za anulowanie zostanie zapewniony przez Warunki Usługi.

Evisa Express to niezależna agencja, która nie jest związana z rządem. Nasza agencja oferuje szybką i profesjonalną pomoc w uzyskaniu wymaganej wizy. Zobacz naszą Politykę Prywatności oraz Warunki Korzystania z Usługi.

 

Trzy proste kroki, aby uzyskać e-wizę

  •  
    Złóż wniosek online Wypełnij podstawowe informacje: cel podróży i obywatelstwo.
  •  
    Wypełnij wymagane informacje i dokonaj płatności online Akceptujemy VISA, Mastercard i wiele innych lokalnych dostawców bezpiecznych płatności.
  •  
    Sprawdź swój adres e-mail Jeśli Twoja płatność zostanie potwierdzona, Twoja wiza zostanie wysłana na Twój e-mail.
Wsparcie
Infolinia:
5 dni w tygodniu od 8:00 do 16:00. Proszę przygotować swój numer paszportu.
lub wyślij zapytanie: