Zamknij

Wiza do Kanady

 

Wiza (eTA) do Kanady: podstawowe informacje

Kanada eTA (z ang. elektroniczna Autoryzacja Podróży) jest dokumentem elektronicznym, połączonym z numerem naszego paszportu, który umożliwia wjazd na teren Kanady. Każdy, kto posiada ważny paszport z uprawnionego kraju, może ubiegać się o Elektroniczną Wizę do Kanady.

  • Typy eTA

    Istnieje tylko jeden typ eTA do Kanady, który możesz użyć w celach turystycznych jak i biznesowych, jak na przykład: wakacje, odwiedzanie znajomych lub krewnych, udział w konferencji, negocjowanie umów handlowych itp.

  • Wniosek o eTA do Kanady

    Aby wypełnić wniosek, skorzystaj z panelu po lewej stronie. Wybierz rodzaj podróży: turystyczna i/lub biznesowa - oraz podaj swoje obywatelstwo (potwierdzone w Twoim paszporcie).
    Kliknij "Aplikuj online" i wypełnij formularz.

  • Ważność wizy elektronicznej

    eTA Kanada to wiza wielokrotnego wjazdu. Pozwala na pobyt w Kanadzie do 6 miesięcy. Ważność eTA do użytku wynosi do 5 lat, co oznacza, że możesz podróżować do Kanady wiele razy w okresie do 5 lat.

  • ETA informacje Tranzytowe

    Jeśli masz paszport wydany przez kwalifikujący się kraj, będziesz potrzebować eTA do podróży tranzytowych przez Kanadę drogą lotniczą.

  • Wymogi przy wjeździe

    Jedyne co potrzebujesz aby aplikować o eTA to ważny paszport wydany przez kraj, który jest upoważniony do aplikacji o eTA. Zatwierdzona eTA będzie automatycznie przypisana do Twojego numeru paszportu, więc nie musisz się martwić o wydrukowanie dokumentu do pokazania w dniu przyjazdu.

    eTA nie jest wymagana w przypadku podróży drogą lądową lub morską.

  • Informacje dla osób nieposiadających polskiej narodowości

    Obywatele krajów wymienionych poniżej, muszą złożyć wniosek o eTA, jeśli chcą podróżować do Kanady drogą lotniczą (w wymienionych krajach nie wyrabia się wiz w placówkach ambasad czy konsulatu):

    Andora
    Australia
    Austria
    Bahamy
    Barbados
    Belgia
    Brazylia*
    Brunei
    Bułgaria
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
    Dania
    Estonia
    Finlandia
    Francja
    Grecja
    Hiszpania
    Holandia
    Hongkong
    Irlandia
    Islandia
    Izrael
    Japonia
    Korea, Południowa
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
    Łotwa
    Malta
    Meksyk
    Monako
    Niemcy
    Norwegia
    Nowa Zelandia
    Papua Nowa Gwinea
    Polska
    Portugalia
    Rumunia
    Samoa
    San Marino
    Singapur
    Słowacja
    Słowenia
    Szwajcaria
    Szwecja
    Tajwan
    Watykan
    Węgry
    Wielka Brytania**
    Włochy
    Wyspy Salomona
    Zjednoczone Emiraty Arabskie
     

    *Obywatele Brazyli mogą aplikować o eTA, jedynie w przypadku gdy spełniają jeden z poniższych warunków:
    – są posiadaczami Zielonej Karty (stała rezydentura w U.S.A.)
    – w ciągu ostatnich 10 lat posiadali wize do Kanady
    – są posiadaczami wizy nieimigracyjnej U.S.A

    **Dotyczy wszystkich narodowości brytyjskich włącznie z obywatelami którzy nabyli obywatelstwo w drodze: przez urodzenie, pochodzenie lub naturalizację, lub rejestrację w jednym z Brytyjskich Terytoriów Zamorskich: 

    Anguilla
    Bermudy
    Falklandy (Malwiny)
    Gibraltar
    Kajmany
    Montserrat
    Wyspa Pitcairn
    Wyspa Świętej Heleny
    Wyspy Dziewicze (Brytyjskie)
    Wyspy Turks i Caicos
     

    Inne przypadki wymogu eTA w podróży do Kanady:
    – Wszyscy posiadacze Zielonej Karty (stała rezydentura w U.S.A.)
    – Posiadacze paszportu wydanego przez Ministerstwo spraw zagranicznych Tajwanu (Ministry of Foreign Affairs in Taiwan), w którym zawiera się personalny numer identyfikacyjny (personal identification numer). W przypadku posiadania innego paszportu Tajwańczycy musze aplikować o wizę regularną w ambasadzie.
    – Posiadacze paszportów wydanych przez Wielką Brytanię, którzy jako narodowość mają wpisaną: „ British National (Overseas)”.
    – Posiadacze paszportu wydanego przez Wielką Brytanię, którzy jako narodowość maja wpisaną: „British Subject” oraz prawem do powrotu do Wielkiej Brytanii (right of abode)

    eTA nie jest potrzebna dla narodowości z listy w przypadku podróży droga lądową lub morską.

    Jeśli twoje obywatelstwo nie jest wymienione, musisz złożyć wniosek o regularną wizę w ambasadzie, aby odwiedzić Kanadę.

    Narodowości zwolnione z obowiązku eTA:
    – obywatele kanadyjscy oraz osoby z podwójnym obywatelstwem (jedno kanadyjskie)
    – stali rezydenci Kanady
    – obywatele U.S.A.
     

 

Wymagane dokumenty

Potrzebujesz ważnego paszportu, aby móc podróżować do Kanady.
Nie potrzebujemy od Ciebie kopii paszportu.

Evisa Express

  •  
    Łatwy proces aplikacji Trzy proste kroki, aby otrzymać eTA do Kanady. A jeśli będziesz miał jakieś problemy, zawsze możesz zadzwonić na naszą Infolinię.
  •  
    Wykwalifikowany zespół ekspertów Wykwalifikowany zespół pracuje nad sukcesem rozpatrzenia wniosków.
  •  
    Gwarancja usługi Jeśli z jakiegoś powodu wniosek nie może zostać przetworzony, zwrot kosztów za anulowanie zostanie zapewniony przez Warunki Usługi.

Evisa Express to niezależna agencja, która nie jest związana z rządem. Nasza agencja oferuje szybką i profesjonalną pomoc w uzyskaniu wymaganej wizy. Zobacz naszą Politykę Prywatności oraz Warunki Korzystania z Usługi.

 

Trzy proste kroki, aby uzyskać eTA

  •  
    Złóż wniosek online Wypełnij podstawowe informacje: cel podróży i obywatelstwo.
  •  
    Wypełnij wymagane informacje i dokonaj płatności online Akceptujemy VISA, Mastercard i wiele innych lokalnych dostawców bezpiecznych płatności.
  •  
    Sprawdź swój adres e-mail Jeśli Twoja płatność zostanie potwierdzona, Twoja wiza zostanie wysłana na Twój e-mail.
Wsparcie
Infolinia
5 dni w tygodniu od 8:00 do 16:00. Proszę przygotować swój numer paszportu.
lub wyślij zapytanie: