Wiza do Bahrajnu

 

Wiza do Bahrajnu: podstawowe informacje

Elektroniczna wiza jest dokumentem umożliwiającym wjazd na teren Bahrajnu. Każdy, kto posiada ważny paszport z uprawnionego kraju (Polska), może ubiegać się o e-wizę do Bahrajnu.

  • Typy wizy elektronicznej

    Rozróżniamy trzy typy e-wiz dla Bahrajnu:

    Wiza jednokrotnego wjazdu14 dni, może być wykorzystana zarówno do celów turystycznych, jak i biznesowych.
    Wiza wielokrotnego wjazdu30 dni, może być wykorzystana zarówno do celów turystycznych, jak i biznesowych.
    Wiza wielokrotnego wjazdu90 dni, może być wykorzystana zarówno do celów turystycznych, jak i biznesowych.

  • Wniosek o e-wizę do Bahrajnu

    Aby wypełnić wniosek, skorzystaj z panelu po lewej stronie. Wybierz rodzaj podróży: jednokrotnego wjazdu lub wielokrotnego wjazdu (30 lub 90 dni) - oraz podaj swoje obywatelstwo (wpisane w Twoim paszporcie). Kliknij "Aplikuj online" i wypełnij formularz.

  • Ważność wizy elektronicznej

    Ważność wizy elektronicznej zależy od wybranego typu:

    Wiza jednokrotnego wjazdu – z pobytem do 14 dni, jest ważna na wjazd przez 1 miesiąc. Oznacza to, że musisz użyć e-wizy w ciągu 30 dni od daty jej wydania.
    Wiza wielokrotnego wjazdu – z pobytem do 30 dni, jest ważna na wjazd przez 1 miesiąc. Oznacza to, że musisz użyć e-wizy w ciągu 30 dni od daty jej wydania. Po przyjeździe będzie ona ważna przez 3 miesiące, z czego na każdą podróż maksymalna długość pobytu wynosi 1 miesiąc.
    Wiza wielokrotnego wjazdu – z pobytem do 90 dni, jest ważna na wjazd przez 1 miesiąc. Oznacza to, że musisz użyć e-wizy w ciągu 30 dni od daty jej wydania. Po przyjeździe będzie ona ważna przez 1 rok, z czego na każdą podróż maksymalna długość pobytu wynosi 3 miesiące.

  • E-wiza informacje Tranzytowe

    Obywatele wszystkich krajów z wyjątkiem: Kuwejtu, Omanu, Arabii Saudyjskiej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich — muszą ubiegać się o wizę, aby podróżować przez Bahrajn. Jeśli masz paszport wydany przez kwalifikujący się kraj, proponujemy wyrobienie e-wizy.

  • Wymogi przy wjeździe

    Aby aplikować o e-wizę potrzebujesz ważnego paszportu wydanego przez kraj, który jest upoważniony do aplikacji o e-wizę oraz kopi wymaganych dokumentów. Nie ma potrzeby drukowania wydanej wizy, jednak Urząd Imigracyjny (Bahrain Authority) zaleca wykonanie kopii na wszelki wypadek – może to być elektroniczna kopia wizy zapisana w telefonie.
     

  • Informacje dla osób nieposiadających polskiego obywatelstwa

    Obywatele krajów wymienionych poniżej, muszą złożyć wniosek o elektroniczną wizę, jeśli chcą podróżować do Bahrajnu (w wymienionych krajach nie wyrabia się wiz w placówkach ambasad czy konsulatu):

    Andora
    Anguilla*
    Antigua i Barbuda*
    Argentyna
    Aruba*
    Australia
    Austria
    Azerbejdżan*
    Bahamy*
    Barbados*
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Brunei Darussalam
    Bułgaria
    Chile
    Chiny
    Chorwacja
    Curacao* Cypr*
    Dania
    Dominika*
    Egipt*
    Ekwador
    Estonia
    Falklandy*
    Finlandia
    Francja
    Gabon*
    Ghana*
    Grecja
    Grenada*
    Gruzja
    Gujana
    Gujana Francuska*
    Gwadelupa *
    Haiti*
    Hiszpania
    Holandia
    Hongkong
    Indie*
    Indonezja*
    Irlandia
    Islandia
    Jamajka*
    Japonia
    Jordania*
    Kajmany*
    Kamerun*
    Kanada
    Karaibska Holandia*
    Katar*
    Kazachstan
    Kenia*
    Kolumbia
    Korea Południowa
    Kuba*
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
    Łotwa
    Makau
    Malezja
    Malta
    Maroko*
    Martynika *
    Mauritius*
    Meksyk
    Monako
    Montserrat *
    Mozambik*
    Niemcy
    Norwegia
    Nowa Zelandia
    Pakistan*
    Paragwaj
    Peru
    Polska
    Portoryko*
    Portugalia
    Republika Czeska
    Republika Dominikany
    Republika Południowej Afryki
    Rumunia
    Rosja
    Saint Barthélemy*
    Saint Kitts i Nevis*
    Saint Lucia*
    Saint Martin*
    Saint Vincent i Grenadyny*
    San Marino
    Senegal*
    Seszele*
    Singapur
    Sint Maarten*
    Słowacja
    Słowenia
    Stany Zjednoczone (U.S.A.)
    Surinam
    Szwajcaria
    Szwecja
    Tajlandia
    Tajwan*
    Trynidad i Tobago
    Turcja
    Urugwaj
    Watykan
    Wenezuela
    Węgry
    Wielka Brytania i Kolonie Brytyjskie
    Włochy
    Wybrzeże Kości Słoniowej*
    Wyspa Man*
    Wyspa Wight
    Wyspy Dziewicze (Brytyjskie)*
    Wyspy Dziewicze (USA)*
    Wyspy Turks i Caicos*
     

    Wszyscy obywatele którzy są rezydentami w krajach GCC (Kuwejt, Oman, Katar, Arabia Saudyjska lub Zjednoczone Emiraty Arabskie) mogą ubiegać się o e-wizę. W takim przypadku powinni załadować kopie dodatkowych dokumentów.

    Jeśli twoje obywatelstwo nie jest wymienione lub nie posiadasz GCC Visa, musisz złożyć wniosek o regularną wizę w ambasadzie, aby odwiedzić Bahrajn.

    Do aplikacji należy dołączyć kopie dokumentów:
    – Paszport – strona z danymi osobowymi oraz zdjęciem
    – Bilet powrotny

    * Wyróżnione narodowości na liście mogą wymagać załączenia dodatkowych dokumentów, takich jak:
    – Kopia rezerwacji hotelu w Bahrajnie, lub opcjonalnie w przypadku pobytu u znajomych bądź krewnych, kopia ich dowodu osobistego – potwierdzającego stały pobyt tych osób w Bahrajnie.
    – Potwierdzony pieczęcią wyciąg bankowy z ostatnich trzech miesięcy, z końcowym bilansem nie mniejszym niż BD300 (około USD800).

    Wszyscy rezydenci krajów GCC (GCC Visa) powinni dołączyć kopie:
    – Paszport – strona z danymi osobowymi oraz zdjęciem
    – Bilet powrotny
    – Wizy GCC

 

Wymagane dokumenty

  • Obywatele Polski oraz krajów wymienionych na podstawowej liście

    muszą dołączyć do aplikacji następujące kopie dokumentów:

    – Paszport – strona z danymi osobowymi oraz zdjęciem

    – Bilet powrotny

    * Wyróżnione narodowości na liście mogą wymagać załączenia dodatkowych dokumentów, takich jak:

    – Kopia rezerwacji hotelu w Bahrajnie, lub opcjonalnie w przypadku pobytu u znajomych bądź krewnych, kopia ich dowodu osobistego – potwierdzającego stały pobyt w Bahrajnie.

    – Potwierdzony pieczęcią wyciąg bankowy z ostatnich trzech miesięcy, z końcowym bilansem nie mniejszym niż BD300 (około USD800).

  • Wszyscy rezydenci krajów GCC (GCC Visa)

    – Paszport – strona z danymi osobowymi oraz zdjęciem

    – Bilet powrotny

    – Kopia biletu powrotnego

 

Zalety Evisa Express

  •  
    Trzy proste kroki, aby otrzymać e-wizę do Bahrajnu. A jeśli będziesz miał jakieś problemy, zawsze możesz zadzwonić na naszą Infolinię.
  •  
    Wykwalifikowany zespół ekspertów Wykwalifikowany zespół pracuje nad sukcesem rozpatrzenia wniosków.
  •  
    Gwarancja usługi Jeśli z jakiegoś powodu wniosek nie może zostać przetworzony, zwrot kosztów za anulowanie zostanie zapewniony przez Warunki Usługi.

Evisa Express to niezależna agencja, która nie jest związana z rządem. Nasza agencja oferuje szybką i profesjonalną pomoc w uzyskaniu wymaganej wizy. Zobacz naszą Politykę Prywatności oraz Warunki Korzystania z Usługi.

 

 

 

Trzy proste kroki, aby uzyskać e-wizę

  •  
    Złóż wniosek online Wypełnij podstawowe informacje: cel podróży i obywatelstwo.
  •  
    Wypełnij wymagane informacje i dokonaj płatności online Akceptujemy VISA, Mastercard i wiele innych lokalnych dostawców bezpiecznych płatności.
  •  
    Sprawdź swój adres e-mail Jeśli Twoja płatność zostanie potwierdzona, Twoja wiza zostanie wysłana na Twój e-mail.
     
Wsparcie
Infolinia
5 dni w tygodniu od 8:00 do 16:00. Proszę przygotować swój numer paszportu.
lub wyślij zapytanie: